Saulin lautapeliblog

Monday, April 09, 2007

Erä Thurn und taxisia

Uuraisten Kangashakissa pelattiin kolmisteen Sannan ja Eevan kanssa postivankkuripeliä. Itse olen muistaakseni kerran peliä pelannut, ja Sanna ja Eeva olivat ummikkoja. Se kyllä näkyi pelissä, kun peli kesti aika kauan naisten miettiessä siirtojaan. Itselläni oli aika lailla samanlainen alku kuin aikaisemmassa pelisssäni, valtasin etelän Zyrichin alueen aika nopeasti ja otin siitä kolme voittopistettä. Muutoin peli tuntui etenevän aika tasaisesti, kunnes loppurykäisyssä minä otin seitsemän pituisen postivankkurit ja täten peli loppui muiden osalta lyhyeen. Koska lopetin kierroksen (Eeva aloitti, Sanna oli toinen ja minä viimeinen), niin sekä Sannalle että Eevalle peli loppui hieman yllättäen. Itselleni jäi rakentamatta neljä postitoimistoa, mutta myös muillekin kävi suunnilleen samoin. Sain sitten loppujen lopuksi 20 voittopistettä, Eeva sai suunnilleen 14 ja Sanna sai kymmenen.

Itse säännöistä en jostain syytä löytänyt mainintaa mitä laatat tarkoittavat jossa on 8 aluetta, ja yhden alueen yli on vedetty viiva. Oletan, että kyseisen laatan saa mikäli on kaikissa muissa kaupungeissa ja alueissa postitoimipaikka, paitsi yhdessä. Mutta koska kukaan meistä ei päässyt niin pitkälle saakka, niin meille ei tullut tarvetta moisille laatoille.

Kaiken kaikkiaan peli on kiva ja aika leppoisa, mutta vaatii koko ajan mukautumista kyseiseen tilanteeseen mitä kortteihin tulee. Peliä ei voi pelata yhden kortin varassa todellakaan, sen sai Eeva tuta tällä kertaa.

2 Comments:

  • At 1:24 PM, Blogger Mikko said…

    Se on "kaikki alueet paitsi Baijeri", eli jos on konttori kaikissa alueissa Baijerin ulkopuolella, saa pisteet. Baijerissakin saa toki olla. Uusissa säännöissä se taitaa olla "konttori kaikilla alueilla", se on selvempi niin ja harvoimpa keneltäkään konttori Baijerista uupuu.

     
  • At 10:20 PM, Blogger sauli said…

    Kiitos Mikko. Löysin kuin löysinkin tuon säännön papereista.

     

Post a Comment

<< Home