Saulin lautapeliblog

Monday, January 01, 2007

Pari erää Cartagenaa

Eilen uudenvuodenaattoiltana pelasimme Sanna kanssa Petellä ja Anulla Cartagenaa. Ensin pelasimme kolmeen pekkaan (minä, Sanna ja Anu/Pete) yhden harjoituspelin, peli kun ei ollut tuttu Anulle ja Petelle. Peli opittiin kyllä taas nopeasti, pelin säännöt kun ovat perin yksinkertaiset.
Sanna osoitti voittajan kykynsä pelaamalla hyvin ja voittamalla selvähkösti. Kun Pete korvasi Anun pelin alkupuolella, niin Pete kunnostautui korttien keräämisessä. Yrtin pelin puolivälin jälkeen sanoa Petelle, että nyt ei enää kannata paljon kerätä kortteja (tällöin omat pelinappulat peruuttavat kohti lähtöä) vaan kannattaa keskittyä pelaamaan nappuloita eteenopäin. Hän ei paljon neuvojani kuunnellut, ja niinpä Sannan voittaessa pelin Petellä taisi olla noin 10 korttia vielä käyttämättä. Peten mielestä korttien kerääminen oli huisan kivaa... :-)
Toisessa pelissämme pelasimme nelistään. Tämänkin pelin Sanna voitti, mutta yllätykseksemme Pete tuli toiseksi. Hän keräsi alussa ison kasan kortteja, ja lopulta sai kaikki muut paitsi yhden hemmon laivaan turvaan Sannan voittaessa. Tässä pelissä aika nopeasti alun jälkeen oli yksi pikainen lastausvaihe, jossa nelisen kaveria pääsi perille, mutta sen jälkeen tämä laivausputki katkesi ja pelasimme pitkään lopuilla hemmoilla.
Peli kyllä kestää hyvin pelaamista, se on hauskaa ajanvietettä, siinä voi heittää hauskaa läppää ja yrittää vaikutta toisten pelaajien pelaamiseen. Pelasimme ns. kortit kädessä variaatiota (helpompaa variaatiota), avoimien korttien versiota voisi kokeilla ensi kerralla; Kerran sitä olen pelannut - se tuntui etenkin sopivan kaksinpeliin hyvin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home