Saulin lautapeliblog

Saturday, October 07, 2006

Verräter sekä Die sieben siegel

Lauantaina iltapäivällä pelattiin kotonamme kahta peliä. Ensimmäinen peli oli Verräter korttipeli. Vaikka kyseessä on korttipeli, niin yksi peli kestää noin 45 minuuttia. Pelasimme peliä kolmistaan, Phil, Saku ja minä. Peliä pelataan yhdeksän kierrosta. Pelissä maatilkut jaetaan ympyrän muotoon. Pelissä pelaajat edustavat joko kotkaa tai ruusua. Kierroksen alussa on selvää kuka edustaa kotkaa ja kuka ruusua, mutta useimmiten yksi pelaaja pystyy ja vaihtaakin "puolta", jolloin kierroksen voittopiste pisteytys menee useimmiten uusiksi. Jokaisella kierroksella yksi pelaaja valitsee minkä kahden maatilkun kesken kamppailu käydään, toinen maatilkku pitäää olla "kotka" ja toinen "ruusu". Pelissä pelaajat saavat joka kierroksella Puerto Ricomaisesti yhden ominaisuuden, jonka avulla he pystyvät tekemään erinnäisiä asioita. Sen jälkeen kun pelaajat ovat valinneet ominaisuuskortin, niin jokainen pelaaja järjestyksessä valitsee kuinka paljon resursseja he panostavat halutun tuloksen varmistaakseen.
Pelin alussa sain koko ajan hyvin voittopisteitä per kierros, ja seitsemän kierroksen jälkeen olin yllätyksekseni 9 pisteen johdossa (29-20). Sitten kahdeksas kierros meni juuri niin huonosti kuin voikin, että en saanut pisteen pistettä ja tilanne oli 29-29 Sakun ja minun kesken. Viimeisellä kierroksella Saku sai tiukan väännön jälkeen 4 voittopistettä itseni kolmea vastaan, ja näin hävisin yhdellä voittopisteellä Sakulle. Peli oli kyllä todella hyvä huomioonottaen sen, että kyseessä oli korttipeli. 8/10 korttipeliksi.
Siegel olikin sitten leppoisampi peli. Sitä peliä pelattiinkin viiden pelaajan voimin kun Sanna sekä hänen siskonsa osallistuivat peliin. Peli on tikkipeli, jossa pitää tunnustaa maata mikäli voi. Pelikortit ovat 1-15 numeroisia, ja korkeimman numeron omaava pelaaja voittaa kierroksen, mikäli kyseistä maata ei ole, niin punainen väri toimii "valttina", jolloin tuota väriä pelaamalla voittaa kierroksen mikäli kukaan ei pelaa korkeampaa valttia. No, tämä on tuttua tavis pelikorteilla pelattuna. Ennen kierrosta korttien katsomisen jälkeen jokainen pelaaja päättää minkä värisiä tikkejä he tulevat ottamaan, esim. 2 sinistä ja 2 keltaista ja yhden punaisen. Kierroksella pelaaja sitten yrittää lupaamansa väriset tikit, mutta ei yhtään enempää. Jokaisella kierroksella yksi pelaaja on sabotaasaaja, jonka tehtävänä on tehdä toisten tikkien saaminen joko liian vaikeaksi tai liian helpoksi. Jokaisesta ylimääräisestä tikistä, jonka muut pelaajat ottavat niin he saavat mustan pelimerkin, joka kierroksen loputtua saa jokaista mustaa pelimerkkiä kohden 3 pistettä (jotka siis ovat pahasta). Mikäli sabotaasaaja saa vähintään neljä merkkiä kuudesta jaettua muille pelaajille, niin tällöin hän saa 0 pistettä, mikäli kaikki pelimerkit jäävät sabotaasaajan käteen hän saa niistä neljä miinuspistettä.
Kiva viihdyttävä peli, jossa voi pärjätä aivan hyvin vaikka saisikin huonot kortit, ainahan voi tilaisuuden mukaan ryhtyä sabotoimaan toisten peliä! 6/10. Mutta ei mitään totista vääntämistä!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home