Saulin lautapeliblog

Thursday, September 28, 2006

Oltre Mare lautapeli out-of-box

Ostin pelin noin puolitoista viikkoa sitten lautapelit.fi:stä avajaistarjouksena (kun muuttivat Bristolista Kamppiin), ja sain pelin eilen käsiini. Olen kuullut pelkkää hyvää pelistä, kaverini ovat pelanneet peliä Essenissä joku vuosi sitten. Nyt kun peli on myös suomennettu, niin kun pelin sai ostettua 20 eurolla niin innolla tartuin tuumaan.

En ehtinyt eilen illalla muuta kuin lukaista säännöt pari kertaa läpi, ja asetella nappulat valmiiksi.

Kuvassa näkyvät laivat tuntuivat aluksi olevan vaikea koota, mutta sääntöjen mukana olevien ohjeiden avulla tuntui kuin olisi ostanut pelin mukana viisi (laivoja on viisi) Kinder munaa samaan hintaan. Vaimoni Sanna tykkää aina koota kaikenlaisia yllätyksiä, hän sai laivat koottua pikaisesti ja kätevästi.

Nappulat tuntuivat päteviltä ja hyvälaatuisilta myös. Laitoimme ne pikaisesti minigrip pusseihin (kuten tapanamme on).

Säännöt olivat suomeksi ja joillakin muilla pohjoismaisilla kielillä. Englantia ei tullut mukaan, pitänee printata ne jostakin netistä. Säännöt olivat selkeähköt, tosin niissä ei suoranaisesti selitetty mikä merkitys erilaisilla tuotteilla pelissä on; ne pisteytettäneen vain kahdesti pelin aikana (keskivälissä ja lopussa), mikäli ymmärsin oikein.

Pelikortit ovat kivan näköiset ja tuntuiset, selkeän oloiset kaikenkaikkiaan.
Koko pelilauta nappuloineen ja kortteineen on varsin näyttävän ja kutsuvan oloinen vaikkakin itse pelilauta on kovin harmaan oloinen.
Mutta tuskin maltan odottaa että pääsee kokeilemaan!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home