Saulin lautapeliblog

Saturday, September 30, 2006

Oltre Maren ensikosketus

Nyt sain vihdoinkin pelattua ensimmäistä kertaa Oltre Mare peliä Markon ja Soilen luona. Pelaamassa oli itseni lisäksi isäntä Marko sekä Toni. Pelasin peliä heidän tavoin ensimmäistä kertaa, ja peli menikin aika paljon sääntöjen kertaamiseksi. Pelissä tuntui olevan paljon ns. nippelitietoa kuten se, mitä erilaisilla satamamerkeillä voi aikaansaada pelissä. Vaikka pelissä matkataan ympäri Välimerta ja Mustaamerta, niin itse seilaaminen välillä oli aika vähäistä ja peli keskittyy aika paljolti kaupankäyntiin ja laskelmiin siitä miten saa maksimoitua omat resurssit. Itse en osannut ollenkaan optimoida satamamerkkejä, ja sen lisäksi minulla tuntui olevan usein väärä määrä kortteja kädessä: kerran oli aivan liian paljon ja yritin kovasti tyrkyttää kortteja toisille ja pari kertaa minulla ei ollut kädessä yhtään korttia. Pelissä näyttää olevan aika tärkeätä pitää huoli siitä, ettei oma käsi pääse tyhjentymään korteista missään vaiheessa, muuten tällöin jää pahasti jälkeen muista pelaajista.
Itse kaupankäynti oli vielä aika kangertelevaa, ja muutenkin peliin kulutettiin aivan liian paljon aikaa; siinä vaiheessa kun olimme vasta noin puoliväliä peliä niin olimme käyttäneet jo yli tunnin peliin. Ja kun kello oli jo niin paljon, että tyttömme piti lähteä kotiin nukkumaan, niin päätimme tehdä välipisteytyksen jonka jälkeen skorasimme tilanteen. Toni pelasi parhaiten ja hän voitti selkeästi saaden melkeinpä 50 pistettä jo välipisteytyksessä. Marko oli selvä kakkonen ja minä jäin selväksi jumboksi. En saanut missään vaiheessa rahaa virtaamaan, keskityin vain välttämään piraattikorttien saamista. Tämä ei todellakaan näyttänyt olevan tie menestykseen. Combojen tekeminen tuntui olevan myös tärkeä ja hyvä tie kohti menestystä.
Kaiken kaikkiaan eka peli oli lievä pettymys, mutta toki uudemman kerran haluan peliä koettaa. Pelissä on kyllä potentiaalia, mutta se ei realisoitunut ekassa puolikkaassa pelissämme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home